• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Gastronomia na wypasie

Wyposażenie gastronomii małych i dużych

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

A może sałatki?

Wszystkie wyroby sałatkowe i sałatkopodobne muszą być przechowywane w odpowiednich warunkach, ważna jest między innymi:

* odpowiednia temperatura przechowywania,

* odpowiednia wilgotność przechowywania, 

* odpowiednie naświetlenie pomieszczenia do przechowywania,

* odpowiednie pojemniki ze stali nierdzewnej.

 

W kwestii pojemników ze stali nierdzewnej możemy wyróżnić następujące zastosowanie ich w procesie powstawania i przechowywania gotowych wyrobów:

* przechowywanie półproduktów przed przystąpieniem do produkcji sałatki, 

* przechowywanie półproduktów, które będą musiały być poddane wstępnej obróbce, 

* przechowywanie półproduktów po procesie wstępnej obróbki,

* przechowywanie składników gotowych do wymieszania,

* przechowywanie gotowych sałatek i mieszanek, 

* składowanie odpadów po procesie produkcji sałatek, 

* traktowanie jako zbiornik zbiorczy, z którego nakładane są sałatki do mniejszych pojemników przeznaczonych do sprzedaży.

 

Podział pojemników jest realizowany zazwyczaj ze względu na wymiary i pojemność pojemników, wymiary są podawane w jednostce: milimetry, a pojemność w jednostce: litry. 

Pojemniki ze stali nierdzewnej znajdują wiele zastosowań w branżach gastronomicznych z powodu dużej czystości i łatwego sposobu na utrzymanie wysokiego poziomu higieny.

 

19 lipca 2019   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Nawypasie | Blogi