• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

Gastronomia na wypasie

Wyposażenie gastronomii małych i dużych

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

Kuchnia molekularna - czy warto?

Przygotowywanie smacznych i wartościowych posiłków powinno opierać się nie tylko na doborze wysokiej jakości produktów, ale również na ich odpowiedniej obróbce. W ostatnim czasie wspomaga nas w tym wiedza nauka.

 

Wiedza kluczem do gotowania

Dzięki nabytej przez naukowców wiedzy z zakresu fizykochemicznych przemian, jakie zachodzą w produktach podczas ich przygotowywania, czy też z obszaru zjawisk i mechanizmów, jakie mają miejsce w tym czasie powstała kuchnia molekularna.

Wykorzystując osiągnięcia naukowe w codziennych kuchennych czynnościach możemy znacząco zwiększyć ilość zachowanych wartości odżywczych w poddanych obróbce posiłkach i znacząco polepszyć zarówno ich aromat, jak i smak.

 

Jak gotować?

Aby móc przygotowywać posiłki w najlepszy możliwy sposób powinniśmy uposażyć się w odpowiedni sprzęt i akcesoria, których wymaga kuchnia molekularna sklep, w którym znajdziemy odpowiednie wyposażenie może oferować między innymi urządzenia do próżniowego pakowania produktów.

Również odpowiednie woreczki, w których powinniśmy trzymać przygotowywane danie, czy też wolno obrotowe wyciskarki, które pozwalają na uzyskanie soków o znacznie wyższych wartościach odżywczych, aniżeli ma to miejsce przy zastosowaniu tradycyjnych urządzeń.

 

04 lipca 2019   Dodaj komentarz
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Nawypasie | Blogi